Центрове

СЪЖИВЕТЕ УМА, ТЯЛОТО И ДУХА СИ

За съжаление, хроничните болки в мускулите, особено на врата и в областта на прешлените, са широко разпространени. Приблизително всеки трети немец страда от травми на нервната система и опорно-двигателния апарат. Често класическите методи на лечение с общоприетите диагностични и терапевтични концепции не са достатъчни.

Благодарение на своя холистичен подход, матрично-ритъмната терапия се използва успешно в различни дисциплини и по-специално при следните показания:

  • Разграждане на отоци – хематоми, подутини, затруднено оттичане на лимфа
  • Подобрение на еластичността – белези, сраствания, контрактури, проблеми в стойката на тялото
  • Регулиране на локален или системен мускулен хипо или хипертонус – схващания, спастики, стрес, миоартропатии, миогелозиз, интра и интермускулин дисбаланс
  • Подобряване на ограничена мобилност на ставите - посттравматично, след обездвижване, капсулна фиброза
  • Облекчаване на остра и хронична болка – мускулни преразтягания, херпес зостер, невралгия, болки в гърба, хипо и парестезии, мигрена, фантомни болки
  • Ускоряване на функционалната и структурна регенерация на нервите – Karpaltunnel-синдром, перонеални травми, Sudeck-синдром, тинитус, неподвижност на нервите
  • Ускоряване възстановяването от хронични дегенеративни заболявания - ревматизъм, фибромиалгия, остеопороза, артрит
  • Възстановяване на функцията на фините кръвоносни съдове в кожата и подкожието- пептична язва, целулит

Използване на MaRhyThe в професоналния спорт

Първичните приложения на матрично-ритъмната терапията в професионалния спорт са грижите за мускулите и борбата със схващания или втвърдявания.

Мускулатурата на спортистите е подложена на постоянен стрес и се нуждае от специална грижа. Много спортисти и физиотерапевти на различни национални отбори са закупили Матриксмобил и го прилагат редовно по време на рехабилитация след мускулни травми и възстановяване след тренировки и състезания.

При маратонци и състезатели по биатлон, например, чрез движенията обикновено се съкращават прасците и екстензорите и също така се появяват болки и втвърдявания на гръбната и коремните мускули и раменния пояс. Матрично-ритъмната терапия помага да отпуснете мускулите, облекчава болката и спомага за предотвратяване на наранявания на мускулите и сухожилията.